Kontakta oss

Ring oss på 08 200 0013

Vill du få en kostnadsfri sökning?

Vi utför även seo analyser i uppdrag av sveriges söktjänster.

Vanliga misstag efter man byggt klart sin hemsida

Nästan alla som bygger en hemsida begår ett misstag, vilket är fullt förståeligt! Det är inte alltid så lätt att hålla koll på allting om man inte har kunskaperna.

Nedan listar vi en del viktiga saker att tänka på för att din sida ska fungera optimalt. 

Vanliga misstag – Innehåll och SEO

Det vanligaste misstagen man gör handlar om innehåll och hemsidans SEO arbete. Det kan handla om misstag gällande texter, bilder, länkar, SEO och andra saker som är relaterade till innehåll.

Brutna länkar – Länkar som inte fungerar är aldrig bra på en hemsida, det är väldigt irriterande för en besökare att komma till en bruten länk. Detta är också ett så vanligt misstag. Se till att alla dina länkar dirigerar besökarna rätt!

Felaktig information – Om fakta inte stämmer överens med verkligheten gör det att förtroendet för din hemsida sjunker! Faktakolla alltid allt innehåll och radera felaktigheter.

Inte unikt innehåll – Att använda andras arbete är aldrig okej. Skriv egna texter och använd unika bilder så blir det både mer exklusivt och intressant.  

Texter med grammatiska fel – Ett vanligt misstag är ofta texter som innehåller felstavade ord eller grammatiska misstag. Detta får din hemsida att verka oseriös. Var därför alltid noga med att din text är grammatiskt korrekt och att det inte finns stavfel.

Långa textstycken – Ostrukturerade texter som också är långa är jobbiga att läsa igenom. Styckeindela alltid dina texter, använd punktlistor eller underrubriker.

Uppdatering – kan du inte uppdatera din hemsida kontinuerligt är du i lite av en knipa. Man måste alltid hålla hemsidan ”up to date”. 

Bilder som inte håller måttet – Dåliga bilder kan verkligen förstöra en hemsida. Har man bilder som inte är relevanta eller av dålig kvalité kan det sänka intrycket av din hemsida markant.

Mycket annonser – Har man för mycket annonser på sin hemsida kan de ta bort fokuset från det som faktiskt är viktigt, nämligen din hemsida. Dessutom är det jobbigt för en besökare om det är mer annonser är något annat på hemsidan.

Anpassat innehåll – Ett relativt vanligt misstag är att innehållet inte är anpassat till sin målgrupp. Om målgruppen är ungdomar ska man inte skriva innehåll med svåra ord, utan man bör i stället ha ett ”ungdomligt” språk. Att ha anpassat innehåll gör att besökarna gärna stannar kvar om de känner att innehållet talar till dem.

Inga titlar och beskrivningar – Väldigt många glömmer bort att lägga in meta titlar. Detta är väldigt viktigt ur ett SEO perspektiv. Meta titlarna beskriver nämligen sidans innehåll, vilket tydliggör för både Google och besökare.